Ylioppilastutkinto ammattitutkinnon pohjalta

Onko sinulla toisen asteen ammatillinen tutkinto?

Jos sinulla on ammattitukinto, voit opiskella aikuislukiossa ylioppilaaksi. Riittää , että opiskelet yo-tutkintoosi kuuluvia aineita. Sinun ei tarvitse opiskella lukion koko oppimäärää.

Maksaako ylioppilaaksi opiskelu ammattitutkinnon pohjalta?

Tutkinto-opiskelu on ilmaista ammattitutkinnon pohjalta edellyttäen, että sinulla ei ole lukion päättötodistusta.

Miten opiskelu tapahtuu?

Opiskelet yhdessä muiden lukiossa opiskelevien tutkinto- ja aineopiskelijoiden kanssa. Aikuislukion opetus järjestetään iltaopetuksena klo 17-20.30. Opetus on järjestetty siten, että maanantaina ja keskiviikkona on sama lukujärjestys (samat kurssit), samoin tiistaina ja torstaina. Päättöviikolla oppitunti/koe voi olla myös perjantaina. Tunneilla on pääsääntöisesti läsnäolopakko. Jos tiedät joutuvasi olemaan yksittäisiä kertoja poissa opetuksesta, sovi siitä kurssin opettajan kanssa etukäteen.