Ylioppilastutkinto ammattitutkinnon pohjalta

Onko sinulla toisen asteen ammatillinen tutkinto?

Jos sinulla on ammattitukinto, voit opiskella aikuislukiossa ylioppilaaksi. Sinun riittää opiskella yo-tutkintoosi kuuluvia aineita eikä sinun tarvitse opiskella lukion koko oppimäärää.

Maksaako ylioppilaaksi opiskelu ammattitutkinnon pohjalta?

Tutkinto-opiskelu on ilmaista ammattitutkinnon pohjalta edellyttäen, että sinulla ei ole lukion päättötodistusta.

Miten opiskelu tapahtuu?

Opiskelet muiden lukiossa opiskelevien  tutkinto- ja aineopiskelijoiden mukana. Aikuislukion opetus järjestetään iltaopetuksena klo 17-20.30. Opetus on järjestetty niin, että maanantaina ja keskiviikkona on sama lukujärjestys (samat aineet), sekä tiistaina ja torstaina samat aineet. Koeviikon koe voi olla myös perjantaina. Tunneilla on pääsääntöisesti läsnäolopakko. Jos tiedät joutuvasi olemaan yksittäisiä kertoja poissa opetuksesta, sovi siitä kurssin opettajan kanssa etukäteen.