Miten alkuun lukio-opinnoissa?

Ilmoittaudu ensin kouluun ylävalikosta löytyvästä Ilmoittautuminen kohdasta.

Tutustu mysö näiden kotisivujen sisältöön. Erityisesti välilehdeltä Opinnot löydät paljon tietoa ja ohjeita.

Mitä kannattaa opiskella ensimmäiseksi?

Tutustu Kurssikuvaukset-osioon. Osiossa on esitelty kaikki lukiomme oppiaineet ja kurssit. Johdantokurssit ovat hyviä aloituskursseja, jos peruskoulusta on aikaa tai peruskoulun tiedot ovat heikot.

Mitä kursseja on tarjolla tänä lukuvuonna?

Kurssitarjottimet-sivulta näet tänä lukuvuonna tarjolla olevat kurssit sekä niiden ajankohdat.

Miten kursseille ilmoittaudutaan? Entä jos kurssi on jo täynnä?

Kursseille ilmoittaudutaan vain Wilman kautta. Saat Wilma-tunnukset sähköpostilla, kun olet ensin ilmoittautunut kouluun. Aikuislukion omille opiskelijoille ilmoittautuminen kursseille avataan tasan viikkoa ennen jakson ensimmäistä opetuspäivää klo 8.00, muille vähän myöhemmin.

Kurssin ensimmäisellä opetuskerralla opiskelijalla on läsnäolopakko. Mikäli et pysty osallistumaan kurssin ensimmäiselle tunnille, mutta aiot suorittaa kurssin,  ilmoita ensimmäisen opetuskerran poissaolosta Wilman kautta kurssin opettajalle. Tee ilmoitus hyvissä ajoin ennen ensimmäistä kertaa. Mikäli kurssi on täynnnä, etkä ilmoita poissaolostasi, menetät opiskelupaikan kyseisellä kurssilla toiselle opiskelijalle.

Jos kurssi on täynnä Wilmassa, voit tulla ensimmäiselle tunnille ja kysyä vapaita paikkoja suoraan opettajalta. Etusijalla ovat aikuislukion tutkintoon tähtäävät iltaopiskelijat.

Mitä ovat Wilma ja Moodle? Minkälainen tietokone tarvitaan?

Sähköiset toimintaympäristöt -sivulle on koottu tietoa eri sähköisistä toimintaympäristöistä ja tietotekniikan käytöstä opiskelussa. Sieltä löydät myös neuvot tietokoneen hankintaan.

Mitä kirjoja kursseilla käytetään?

Katso Oppikirjat -sivulta mitä kirjoja kursseilla käytetään.  Lukiossa ja etälukiossa käytetään samoja kirjoja. Mikäli asiasta ei ole erikseen mainittu käyvät sekä perinteinen painettu kirja että sähköinen kirja. Voit itse valita kumpaa haluat käyttää.

Mistä tietää luokkahuoneen?

Luokkahuoneen tunnus näkyy Wilmassa kurssivalinnan ja työjärjestyksen yhteydessä. Kirjainosa kertoo siiven, jossa luokka sijaitsee. Numerosarjan ensimmäinen numero kertoo, missä kerroksessa luokka on. (Esim. C207 on C-siiven toisessa kerroksessa sijaitseva luokka.)

Kuka on kurssin opettaja?

Opettajan nimen näet Wilmassa esim. kurssivalinnan yhteydessä tai työjärjestyksestäsi.