Miten alkuun lukio-opinnoissa?

Ilmoittaudu ensimmäisenä kouluun ylävalikosta löytyvästä Ilmoittautuminen kohdasta.

Mitä kannattaa opiskella ensimmäiseksi?

Tutustu Kurssikuvaukset-osioon. Osiossa on esitelty kaikki lukiomme aineet ja kurssit. Johdantokurssit ovat hyviä aloituskursseja, jos peruskoulusta on aikaa tai peruskoulun tiedot ovat heikot. Opinto-ohjaajalle kannattaa varata aika oman opintosuunnitelman tekoa varten. Lukuvuonna tarjolla olevat kurssit ja niiden ajankohdat näet Kurssitarjottimet 2018-2019 osiosta. Kursseille ilmoittautuminen tehdään Wilman kautta.

Mitä kursseja on tarjolla tänä lukuvuonna?

Kurssitarjottimet 2018-2019 osiosta näet mitä kursseja tänä lukuvuonna on tarjolla ja missä jaksossa.

Miten ilmoittaudun kursseille? Mitä jos kurssi on jo täysi?

Kursseille ilmoittaudutaan vain Wilman kautta. Saat Wilma-tunnukset sähköpostilla, kun olet ensin ilmoittautunut kouluun. Aikuislukion omille opiskelijoille ilmoittautuminen kursseille avataan tasan viikkoa ennen jakson ensimmäistä opetuspäivää klo 0.00, muille vähän myöhemmin.

Kurssin ensimmäisellä opetuskerralla opiskelijalla on läsnäolopakko. Mikäli et pysty osallistumaan kurssin ensimmäiselle tunnille, mutta aiot suorittaa kurssin,  ilmoita ensimmäisen opetuskerran poissaolosta Wilman kautta kurssin opettajalle. Tee ilmoitus hyvissä ajoin ennen ensimmäistä kertaa. Mikäli kurssi on täysi, etkä ilmoita poissaolostasi, menetät opiskelupaikan kyseisellä kurssilla toiselle opiskelijalle.

Jos kurssi on täynnä Wilmassa, voit tulla ensimmäiselle tunnille ja kysyä vapaita paikkoja suoraan opettajalta. Etusijalla ovat aikuislukion tutkintoon tähtäävät iltaopiskelijat.

Mitä ovat Wilma ja Moodle? Minkälaisen tietokoneen tarvitsen?

Ylävalikkoon kohtaan Sähköiset toimintaympäristöt on koottu tietoa eri sähköisistä toimintaympäristöistä ja tietotekniikan käytöstä opiskelussa. Sieltä löydät myös neuvot tietokoneen hankintaan.

Mitä kirjoja kursseilla käytetään?

Katso Oppikirjat -osiosta mitä kirjoja kursseilla käytetään.  Lukiossa ja etälukiossa käytetään samoja kirjoja. Mikäli asiasta ei ole erikseen mainittu käyvät sekä perinteinen painettu kirja että sähköinen kirja. Voit itse valita kumpaa haluat käyttää.

Mistä tiedän luokkahuoneen?

Luokkahuoneen tunnus näkyy Wilmassa kurssivalinnan yhteydessä. Kirjainosa kertoo siiven, jossa luokka sijaitsee. Ensimmäinen numero kertoo, missä kerroksessa luokka on. (esimerkiksi C207, C-siiven toisessa kerroksessa sijaitseva luokka)

Kuka opettaa kurssiani?

Opettajan näet Wilmassa esim. kurssivalinnan yhteydessä tai työjärjestyksestäsi.