Lukio-opinnot

Kuka voi opiskella aikuislukiossa?

Tampereen aikuislukiossa täysi-ikäinen opiskelija voi suorittaa lukion oppimäärän (lukion päättötodistus) sekä suorittaa ylioppilastutkinnon. Voit suorittaa opinnot alusta loppuun tai täydentää aikaisemmin kesken jääneet opinnot valmiiksi. Pääsyvaatimuksena on peruskoulun päättötodistus. Keskiarvorajaa ei ole.

Maksaako aikuislukiossa opiskelu?

Tutkinto-opiskelu on ilmaista. Kirjat, kannettavan tietokoneen ja muut opiskeluvälineet opiskelija kustantaa itse.

Milloin voi aloittaa opinnot?

Aikuislukion lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon ja voit aloittaa minkä tahansa jakson alussa. Aloittaaksesi opiskelun ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella kouluun. Lukujärjestyksen laadinnan kannalta parhaat aloitusajat ovat elokuussa ja tammikuussa alkavat jaksot.

Miten opiskelu tapahtuu?

Aikuislukion opetus järjestetään iltaopetuksena klo 17-20.30. Opetus on järjestetty niin, että maanantaina ja keskiviikkona on sama lukujärjestys (samat kurssit), samoin tiistaina ja torstaina. Päättöviikolla oppitunti/koe voi olla myös perjantaina. Tunneilla on pääsääntöisesti läsnäolopakko. Jos tiedät joutuvasi olemaan yksittäisiä kertoja poissa opetuksesta, sovi siitä kurssin opettajan kanssa etukäteen.

Jos iltaopetusajat eivät sovi sinulle, tutustu etälukioon, jossa opiskelu tapahtuu verkkokurssien kautta etäopiskeluna.

Missä ylioppilastutkinto suoritetaan?

Aikuislukion opiskelijat suorittavat ylioppilastutkinnon Aikuislukion tiloissa. Aikuislukiossa ylioppilaskokeen voi suorittaa vain koulun oma tutkinto-opiskelija tai aineopiskelija, joka on ilmoittautunut kouluun viimeistään 2. jaksoa ennen tutkinnon alkua.

Voiko alaikäinen suorittaa lukion aikuislukiossa?

Lukiolain mukaisesti alle 18-vuotias voidaan ottaa aikuislukion opiskelijaksi ainoastaan painavien sosiaalisten tai terveydellisten syiden perusteella. Ota yhteyttä apulaisrehtoriin tiedustellaksesi lisää.

Voiko opiskella Tampereen aikuislukiossa, jos ei asu Tampereella?

Tampereen aikuislukiossa voivat opiskella kaikki asuinpaikasta riippumatta. Tampere nimessä viittaa vain koulun sijaintiin.