Opiskeluvaihtoehdot

Tampereen aikuislukion alla voit opiskella monia eri opiskeluvaihtoehtoja. Alla lyhyesti opiskeluvaihtoehdot. Tarkempia tietoja eri opintovaihtoehtojen sisällöistä ja soveltuvuudesta itsellesi saat vasemman valikon linkeistä.

Lukio

• Lukion oppimäärän suoritus iltaopintoina (lukion päättötodistus) sekä ylioppilastutkinnon suoritus
  • Voit suorittaa opinnot alusta loppuun tai täydentää aikaisemmin kesken jääneet opinnot valmiiksi.

Etälukio

• Lukion oppimäärän suoritus etäopintoina (lukion päättötodistus) sekä ylioppilastutkinnon suoritus
  • Opetus tapahtuu verkko-opetuksena.

Ylioppilastutkinto ammattitutkinnon pohjalta

• Sinulla on valmis 2. asteen ammatillinen tutkinto, mutta olet keskeyttänyt lukion tai et ole suorittanut lukiota.
  • Tutkinto-opiskelu on ilmaista.

Yksittäisten lukiokurssien opiskelu (aineopiskelu)

• Voit osallistua iltaopintoihin sekä niille etäkursseille, jotka eivät tule täyteen etälukiolaisista.
  • Voit opiskella mitä tahansa lukion aineita (matematiikkaa, kieliä, fysiikkaa, kemiaa, historiaa jne).
  • Voit täydentää tutkintoasi.
  • Voit suorittaa puuttuvan ylioppilastutkinnon, jos sinulla on lukion päättötodistus.
  • Voit korottaa lukion päättötodistuksen arvosanoja.
  • Voit valmistautua pääsykokeisiin.
  • Voit opiskella omaksi iloksi.
  • 200 € / lukuvuosi (syksy-kevät, ei rajoitusta kurssimäärälle)

Lukioon valmistava koulutus (LUVA) - ilmoittautuminen opinto-ohjaajalle, ei netti-ilmoittautumista

• Olet maahanmuuttaja tai vieraskielinen.
  • Olet suorittanut perusopetuksen tai sitä vastaavan oppimäärän.
  • Haluat saavuttaa lukio-opiskelussa tarvittavat kielelliset ja tiedolliset valmiudet.

Aikuisten perusopetus - ilmoittautuminen opinto-ohjaajalle, ei netti-ilmoittautumista

• Olet aikuinen maahanmuuttaja jolta puuttuu perusopetuksen päättötodistus. (Opinnot alkavat syksyisin elokuussa. Ilmoittaudu pääsykokeeseen.)
  • Olet aikuinen suomalainen jolta puuttuu perusopetuksen päättötodistus. (Ota yhteys opinto-ohjaajaan.)