Jatko-opiskelu

Jatko-opiskelu Suomessa

Opintopolku on tietokanta, jonka avulla löydät ajankohtaista tietoa Suomessa järjestettävästä koulutuksesta.

Kunkoululoppuu.fi sisältää tietoa sekä esimerkkejä peruskoulun jälkeisistä valinnoista.

Mitä lukion jälkeen? Oppaassa on tietoa ammatillisista perusopinnoista lukion päättäneille.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintauudistus 2020-

Linkit korkeakouluvalintauudistuksen diasarjaan sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnan pisteytykseen

Korkeakouluvalinnat muuttuvat vuodesta 2020 alkaen. Yli puolet hakukohteen paikoista on täytettävä YO-toditustuksesta saatavien pisteiden perusteella. Loput paikoista täytetään valintakokeen perusteella.

Linkin takaa löytyy Present Ässä-yrityksen tekemä yleinen koonti valintojen uudistuksesta ja todistusvalinnassa huomioitavista aineista eri aloille haettaessa. Tarkista kuitenkin aina hakutiedot Opintopolusta.

Korkeakoulujen opiskelijavalinta 2020-

Koulutusalakohtaiset todistusvalinnan pisteytykset (linkit Opintopolkuun):

Yliopistojen todistusvalintapisteytys 2020

Ammattikorkeakoulujen todistusvalintapisteytys 2020

Jatko-opiskelu ulkomailla

Kansainvälisen henkilövaihdon keskus Opetushallituksen Cimo.fi koordinoi ja toteuttaa apuraha- ja henkilövaihto-ohjelmia ja vastaa lähes kaikkien Euroopan unionin koulutus-, kulttuuri- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta. Lisäksi CIMO edistää suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

• Maailmalle.net -palvelu tarjoaa tietoa opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla tai muista kansainvälistymismahdollisuuksista.
  • British Council If you want to connect with the best of contemporary UK arts and literature, find out about the latest science and governance thinking in the UK, study in the UK, need to test your English or simply discover what's on then this is the place to start.
  • Fulbright Center on Suomen ja Pohjois-Amerikan väliseen akateemiseen vaihtoon erikoistunut asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Palveluvalikoimaan kuuluu stipendiohjelmia, neuvonta- ja tietopalveluja ja kieli- ja tasotestejä.
  • Goethe-Institut on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka haluaa herättää kiinnostusta saksan kieleen ja tukea sen opiskelua. Se tekee kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja antaa monipuolista tietoa saksalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja politiikasta.
  • ISTITUTO ITALIANO di CULTURA di Helsinki tarjoaa tietoa italian kulttuurista ja taiteesta, kielikursseista, opiskelusta Italiassa ja matkailutietoa.
  • Allianssin nuorisovaihto tarjoaa vaihtoehtoja, kun haluat lähteä töihin ulkomaille.

Ritva Lintonen
ritva.lintonen(a)tampere.fi